header2
Eerlijk kijken naar jezelf
 
Als je ook maar een klein beetje wijzer wilt worden en wat meer inzicht wilt krijgen, dan zul je allereerst moeten leren om eerlijk naar jezelf te kijken. Want de échte (levens)wijsheid ontstaat daar, waar mensen de moed hebben om kritisch naar zichzelf te kijken. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Van oudsher worden er eenvoudige, maar doeltreffende oefeningen doorgegeven om jezelf te leren kennen, en om je ego en je zintuigen als het ware opnieuw op te voeden. Bij dergelijke oefeningen leer je bovendien ook nog eens je eigen karma op het spoor te komen, en zodoende inzicht te krijgen in de diepere achtergronden van je leven. Ook leer je eerlijk waar te nemen, wanneer je eigen onvolkomenheden op een ander projecteert en leer je die projecties terug te nemen. Een belangrijke les, want hoeveel relaties gaan nu juist door dergelijke projecties kapot!
Eerlijk kijken naar jezelf: het maakt ons bewust wie wij eigenlijk zijn, uit welke werelden wij afkomstig zijn en wat wij komen doen op aarde. Daarnaast krijgen wij zicht op ons eigen geweten en leren wij hoe wij ons geweten sterker kunnen maken. En wanneer je dit alles ook nog eens doet met humor en liefde, dan worden de oefeningen die je leren eerlijk naar jezelf te kijken een vrolijk spel – maar wel een spel, dat de allerdiepste en allerheiligste kracht in onszelf aan het licht brengt: de Geest.
Eerlijk leren kijken naar jezelf: het brengt zoveel innerlijke winst dat het de moeite meer dan waard is om je daaraan te wijden!